TRADYCYJNY FALAFEL DLA TWOJEGO
DOMU LUB GASTRONOMII

Kierujemy naszą ofertę do wszystkich miłośników prawdziwego falafela.

Nasz produkt cechuje się pierwszorzędną jakością. Do przygotowania falafela wykorzystujemy ciecierzycę, czosnek i cebulę, a także mieszankę aromatycznych i starannie wyselekcjonowanych przypraw. Kompozycja przypraw, których aktualnie używamy, jest efektem kilku lat ciągłego eksperymentowania i doskonalenia receptury.

Nie dodajemy grochu do falafela, co jest powszechna praktyką przy produkcji popularnych wersji falafela, ani też gotowanych warzyw, mąki, bułki tartej czy też konserwantów. Stawiamy na jakość, która ma dla nas znaczenie priorytetowe. Naszą ofertę kierujemy do świadomych klientów, ceniących sobie zdrowy skład.

Produkt wyróżnia tradycyjna, ręczna metoda produkcji. Ten szczególny sposób pozwala uzyskać delikatną konsystencję typową dla autentycznego, domowego falafela.

Każde złożone u nas zamówienie przygotowujemy wyłącznie na bieżąco według indywidualnych zamówień. Sprzedajemy tylko świeżego falafela.
Termin realizacji zamówienia to zwykle 3-4 dni robocze od dnia otrzymania płatności.

 

CO TO JEST FALAFEL?

Tradycyjny falafel jest rodzajem kotlecika przygotowywanego z namoczonej i zmielonej ciecierzycy lub bobu (może być też wykonany z mieszanki obu tych warzyw). Dodaje się do niego również czosnek, cebulę i przyprawy. Następnie jest smażony na głębokim tłuszczu.

 

DLACZEGO WARTO SPOŻYWAĆ FALAFELA?

Falafel to zdrowy produkt, który polecany jest do spożycia nie tylko weganom i wegetarianom, ale również wszystkim innym, którzy lubią dobrze i smacznie zjeść. Jego główne zalety to:

  • oryginalny falafel zawiera wiele aromatycznych przypraw, które nadają mu niepowtarzalny smak
  • gotowy falafel wymaga jedynie podgrzania. W przypadku braku czasu na samodzielne gotowanie można przygotować z nim kanapki, wrapy lub sałatkę.
  • zawiera w składzie dużo białka i błonnika, a także witaminy z grupy B i żelazo
  • jest bardzo sycący
  • w ciecierzycy znajduje się także duża ilość wapnia, magnezu, fosforu, cynku, potasu, miedzi, manganu, witamin z grupy B, witaminy C i kwasu foliowego