Blog firmy Super Falafel – wszystko na temat falafela
Jeszcze kilka lat temu falafel był produktem mało znanym na polskim rynku. Obecnie sytuacja ta się powoli zmienia. Wiele osób zaczyna bowiem zwracać większą uwagę na zawartość swojego talerza i rezygnuje całkowicie bądź częściowo z mięsa.
Na naszym blogu regularnie będziemy zamieszczać artykuły na temat falafela – zawartych w nim wartości odżywczych, sposobach przygotowania czy też jego walorach smakowych. Znajdą tutaj Państwo również tematy ważne dla branży gastronomicznej oraz inspiracje kulinarne. Wszystkie treści będą oparte na rzetelnych informacjach, także tych naukowych. Zachęcamy do regularnego czytania naszych wpisów blogowych.
PIĘĆ POWODÓW, DLA KTÓRYCH LEPIEJ KUPOWAĆ GOTOWEGO FALAFELA DO TWOJEJ RESTAURACJI
Falafel, czyli kotlecik z ciecierzycy pochodzenia bliskowschodniego, szybko zdobywa popularność w naszym kraju jako smaczna i bardzo wartościowa pod względem odżywczym alternatywa mięsa. Wiele restauracji, i to wcale nie tylko bliskowschodnich, oferuje falafela w swoim menu w formie przystosowanej do profilu swojego lokalu. Jest to doskonały sposób na rozszerzenie oferty dań wegańskich i dzięki temu włączenie się w jeden z najgorętszych trendów we współczesnej gastronomi.
JAK OBNIŻYĆ KOSZTY W GASTRONOMII?
Koszty w firmie są jak włosy. Raz na jakiś czas trzeba je ciąć. Jest to zasada, której zawsze warto przestrzegać w normalnych warunkach rynkowych.
Tymczasem sytuacja gospodarcza, a szczególnie w branży gastronomicznej, daleka jest od normalności.
Pandemia, Polski Ład, wojna w Ukrainie, szybujące ceny elektryczności i gazu, szalejąca inflacja — trudno przypomnieć sobie czasy, kiedy mieliśmy do czynienia z tak wieloma niekorzystnymi okolicznościami jednocześnie. Nic więc dziwnego, że zrelacjonowana poniżej dyskusja była chyba najgorętszym tematem konferencji hybrydowej MADE FOR Restaurant (28 marca br., Hotel Novotel Warszawa Centrum).
Organizatorem wydarzenia była agencja FOR SOLUTIONS, prowadzona przez panią Agnieszkę Małkiewicz, zajmująca się komunikacją oraz kreowaniem wydarzeń dla branży FOOD & HORECA.