Produkcja falafela w Warszawie
Nasza firma zajmuje się produkcją falafela. Działamy głównie na terenie Warszawy, ale swoją ofertę kierujemy do lokali gastronomicznych i sklepów w całej Polsce, a także tych zagranicznych.
Obecnie w swojej ofercie posiadamy dwa produkty – falafel duży i falafel mały. Przygotowujemy je w wersji chłodzonej i mrożonej. Duży falafel to oferta przede wszystkim skierowana do restauracji, natomiast mały falafel to produkt dedykowany małej gastronomii i sklepom. Produkty różnią się kompozycją przypraw, a także wielkością i kształtem (duży falafel ma w środku otwór i przypomina obwarzanka).
Każde złożone u nas zamówienie przygotowujemy na bieżąco.
Termin realizacji zamówienia to zwykle 2-3 dni robocze od dnia otrzymania płatności.
Nasze produkty cechują się wysoką jakością. Do ich komponowania wykorzystujemy ciecierzycę, czosnek i cebulę, a także mieszankę aromatycznych i starannie wyselekcjonowanych przypraw. Nie dodajemy do falafela grochu, gotowanych warzyw, bułki tartej czy też konserwantów. Stawiamy na jakość, która ma dla nas znaczenie priorytetowe, a swoją ofertę kierujemy do świadomych klientów, ceniących sobie zdrowy skład.
Staramy się korzystać ze zrównoważonych metod produkcji i bazować na rozwiązaniach, które są dobre dla planety. Dlatego w zakładzie korzystamy tylko i wyłącznie z prądu od firmy AXPO – producenta energii ze źródeł odnawialnych.
Produkt wyróżnia tradycyjna, ręczna metoda produkcji. Ten szczególny sposób pozwala uzyskać delikatną konsystencję typową dla tradycyjnego falafela.
Firma prowadzona jest przez Annę Alataiwi.